Werkwijze

1. Eerste afspraak

Na het maken van een afspraak krijgt u een intakeformulier toegestuurd. Hierin staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. Deze lijst wordt tijdens het eerste consult met u besproken. U kunt het intakeformulier ook downloaden van deze website.

 

Een eerste consult duurt 1,5 uur. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Wel streef ik naar een goede samenwerking met andere disciplines in de gezondheidszorg. Het advies is dan ook om uw huisarts of specialist op de hoogte te stellen. Ook zal ik u, waar nodig, doorverwijzen naar andere disciplines.

 

2. Onderzoek

Tijdens het onderzoek worden alle functies van het organisme onderzocht.

 

Het onderzoek bestaat uit:

  • Visceraal onderzoek naar (im)mobiliteit van structuren en organen.
  • Pols- en tongdiagnose volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda (Indiase geneeskunde).
  • Electro-fysiologische diagnostiek. Het doormeten van acupunctuurpunten op handen en voeten.
  • Zo nodig aanvullend: bloed-, urine- en faecusonderzoek.
logo

3. Behandeling

Alle onderzoeksuitslagen worden met elkaar verbonden en met de verschillende aspecten van het menselijke leven geïntegreerd. Dan wordt bekeken hoe deze uitslagen de klachten kunnen verklaren. Op deze manier wordt altijd een individuele diagnose gesteld, bij niemand hebben de klachten of de ziekte dezelfde oorzaken, ieder mens is uniek.

 

De therapie kan bestaan uit adviezen ten aanzien van uw bewegingspatroon, leefstijl, voeding, voedingssupplementen, homeopathie en fythotherapie (kruidengeneeskunde). Waar nodig kan er doorverwijzing plaatsvinden naar andere disciplines zoals huisarts, osteopaat, haptonoom e.d.

 

Na 4-6 weken komt u terug voor controle van de te volgen adviezen en wordt het resultaat met u besproken.