Wat is mesologie?

Ieder mens heeft de mogelijkheid zijn of haar gezondheid op een basale en directe manier te beïnvloeden, in de basis aan ziektepreventie te doen of ziektebeelden te herstellen. Het gaat hierbij om het individuele van de mens.

 

Ieder mens heeft andere genen, een andere levensstijl, een ander voedingspatroon en een andere leefomgeving. De mens staat daarbij in voortdurende wisselwerking met prikkels vanuit zijn omgeving. De reactie van de mens op deze prikkels is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren. Als deze reactie verstoord is, kunnen er klachten ontstaan.

 

Geïntegreerde aanpak

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis en kennis uit de diverse complementaire geneeswijzen worden geïntegreerd in onderzoek en behandeling:

De mesoloog heeft een opleiding gevolgd in:

 

 

logo

Anders kijken naar klachten

De mesoloog kijkt naar klachten vanuit diverse invalshoeken. Eerst worden functies van het organisme onderzocht en aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt gekeken hoe deze de ontstane klachten kunnen verklaren. Er wordt dus gekeken naar de unieke combinatie van factoren binnen de individuele patiënt.

 

Vooral voor chronische klachten

Mesologie behandelt vooral chronische klachten met als doel om een individu weer in balans te laten zijn. Om werkelijk gezond gedrag terug te brengen, begrip, eigenwaarde en wilskracht te creëren, en weer in evenwicht te komen.

 

Voor een overzicht van klachten waarvoor u bij mij terecht kunt, zie de pagina Voor wie?

 

Ook preventief

Er worden niet alleen ziektebeelden behandeld maar de mesoloog kan ook preventief werken.